CPanel

For eit levande distrikts-Noreg!

Distriktet.no

  • IStørre skrift
  • Standard skriftstørrelse
  • Mindre skrift

Om oss

Distriktet er ein tverrpolitisk organisasjon for eit livskraftig Noreg!
Ta heile Noreg i bruk!

Velkommen til Distriktet.no

Velkommen til å ta i bruk heimesida til Distriktet.no. Har du synspunkt på noko av det som står på sidene, eller noko anna som gjeld distriktsutvikling, ta del i debatten.

Kontakt oss

Leiar: Petter Vatn, Epost: petter_vatn@yahoo.no
Sekretær: Eldar Høidal, 6220 Straumgjerde. Epost: eldar.hoidal@online.no

Heim Aktuell debatt Folkelig engasjement nytter

Folkelig engasjement nytter

E-post Skriv ut PDF

Eldar Høidal

Det er godt å se at folkelig engasjement kan utgjøre en forskjell. Det var tydelig at de som har makt og myndighet til å sette i gang kraftoverføringsprosjektet gjennom Hardanger hadde bestemt seg: Linjene skulle gå gjennom luft, for her hastet det med å få mer strøm fram til Bergen. Men så mobiliserte folk. De som bodde langs den planlagte traseen, folk fra turistnæringa, naturvernere over hele landet, kunstnere og lokalpolitikare sa ifra. Vi vil ikke ha disse linjene og stålkonstruksjonene i et av Noregs vakreste naturområder. SV`s nestleder, Audun Lysbakken, sa at politikerne ikke kunne la være å ta hensyn til denne motstanden: Når alle som er berørte av et utbyggingsprosjekt sier så klart nei, ville det være en demokratisk katastrofe om de som bestemte likevel sa ja, i følge Lysbakken.

Det har vært nokså stille fra Lysbakken etter at han ble statsråd. Men vi stoler på at statsrådtaburetten ikke har tatt meningene vekk fra den gode Bergens- og SV-politikeren. Det er godt å se at regjeringen nå har gjort en liten kuvending i kraftsaka og bestemt seg for å sette ned utvalg som skal vurdere både kraftbehovet, og alternative måter å føre krafta fram til Bergen på. Dette hadde nok ikke skjedd uten at folket på grasota sa fra. Det gjør inntrykk når lokallag i SV og AP legges ned i protest mot beslutninger, eller beslutningsvegring, fra partifolk mer sentralt plassert.

Hardanger-saka har vist at det kan lønne seg å lytte til hva folk som er berørte av en sak mener, før en konkluderer. Politikere som bare lytter til etablert ekspertise står i fare for å fjerne seg fra velgegrunnlaget sitt. Og det er en skummel vei for folkevalgte maktutøvere. Vi får håpe at sentrale politikere i den videre prosessen gjenvinner tillit ved å gjøre fornuftige valg. Og at de overfører erfaringen fra Hardanger-saken til andre saker der folks verdioppfatninger blir sterkt utfordret.

Eldar Høidal

Distriktet.noDel på sosiale medie:
Kommentarar
Legg til Søk
Skriv ein kommentar:
Namn:
Epost:
 
Tittel:

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Siste kommentarar