CPanel

For eit levande distrikts-Noreg!

Distriktet.no

  • IStørre skrift
  • Standard skriftstørrelse
  • Mindre skrift

Om oss

Distriktet er ein tverrpolitisk organisasjon for eit livskraftig Noreg!
Ta heile Noreg i bruk!

Velkommen til Distriktet.no

Velkommen til å ta i bruk heimesida til Distriktet.no. Har du synspunkt på noko av det som står på sidene, eller noko anna som gjeld distriktsutvikling, ta del i debatten.

Kontakt oss

Leiar: Petter Vatn, Epost: petter_vatn@yahoo.no
Sekretær: Eldar Høidal, 6220 Straumgjerde. Epost: eldar.hoidal@online.no

Heim Nyheter Grønn energi

Grønn energi

E-post Skriv ut PDF

Vi ser i avisene at det er mange lokale fosseeiere som sliter med å få realisert sine planer om å bygge småkraftverk. Det er ikke fordi de mangler kapital eller innsatsvilje, men hovedsakelig fordi det mangler infrastruktur som gjør at krafta kan distribueres til forbrukerne. Lokale utbyggere frustreres også over vingling fra myndighetenes side når det gjelder spørsmålet om grønne sertifikat. Slike sertifikat skulle gjøre det økonomisk mer gunstig å produsere rein vannenergi.

Vi finner myndighetenes manglende vilje til aktivt å legge til rette for småskala kraftverk merkelig når vi ser at regjeringsrepresentanter stadig er ute og lovpriser mulighetene som ligger i små og store fossefall landet rundt. Landbruksminister Lars Peder Brekk har omtalt småskala vannkraftproduksjon som viktig både energipolitisk og distriktspolitisk. (www.regjeringen.no)

Vi venter at regjeringen følger opp sine positive ord og får et oversiktlig regelverk og en ubyråkratisk behandling av konsesjonssøknader for småkraftverk. Mange av utbyggerne begynner å miste tålmodigheten etter å ha stått i konsesjonskø i lang tid. Hos NVE er det for tiden 600 ubehandla konsesjonssøknader om småkraftetableringer. Mange mister tålmodigheten og tar den raskeste veien til gevinst, ved å selge fossene til store kraftselskap som både har økonomiske muskler og tid til å vente. Dette er ingen god løsning for distrikts-Norge. Det er viktig at lokale fosseiere står for utbyggingen og får glede av verdiskapingen selv. Bare slik kan en sørge for at avkastningen på lang sikt blir værende i distriktene, og bidrar til å styrke bosettingen i landet vårt. Det er på tide med et løft i småkraftsatsingen i Norge!Del på sosiale medie:
Kommentarar
Legg til Søk
Skriv ein kommentar:
Namn:
Epost:
 
Tittel:

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Siste kommentarar