CPanel

For eit levande distrikts-Noreg!

Distriktet.no

  • IStørre skrift
  • Standard skriftstørrelse
  • Mindre skrift

Om oss

Distriktet er ein tverrpolitisk organisasjon for eit livskraftig Noreg!
Ta heile Noreg i bruk!

Velkommen til Distriktet.no

Velkommen til å ta i bruk heimesida til Distriktet.no. Har du synspunkt på noko av det som står på sidene, eller noko anna som gjeld distriktsutvikling, ta del i debatten.

Kontakt oss

Leiar: Petter Vatn, Epost: petter_vatn@yahoo.no
Sekretær: Eldar Høidal, 6220 Straumgjerde. Epost: eldar.hoidal@online.no

Heim Nyheter Drivfjæra

Drivfjæra

E-post Skriv ut PDF

Anne Viken heter en meningssterk blogger, journalist og veterinær fra Sunnfjord. Nylig var hun på fylkesårsmøtet til FrP i Sogn og Fjordane, der hun skulle kåsere om distriktspolitikk og "dalstroka innafor". Men så er det det at Anne Viken er så dørgende lei av alt pratet om distriktspolitikk og hvor dårlig det står til med distrikta. Hun vil ha vekk ordet distriktspolitikk. Og ta gjerne vekk andre i samme gata, som tiltakssone, fortsatte hun. Viken mener at talsmenn for distrikta står fram som sutrete tapere gjennom den retorikken de bruker. De gir inntrykk av at landområdene utenfor de urbane vekstkjernene ligger på sotteseng og at bare intravenøs behandling fra velgjørerne i byene kan sikre et forlenget liv.

Viken har så avgjort gode poeng i sin retorikk. Ved å erstatte ord som distriktspolitikk med begrep med en mer offensiv valør, som satsingsområde og næringspolitikk får en bedre fram den driven som faktisk finnes i rurale områder. Det er prisverdig av Viken å fortelle hvordan hun som ung og optimistisk odelsjente fra Bygstad faktisk opplever distriktsdebatten. Vi trenger stemmer som vil gi livet på landet et mer dynamisk og selvgående uttrykk. Derfor er det grunn til å lytte til Viken. Også uttalelsene hun kommer med om odelsretten. Hun vil rett og slett ha den fjernet.  - Det ligger ikke i ditt DNA om du kan være bonde eller ikke. Det er interessen for bondeyrket som må være bestemmende.

Og så var ikke Viken til stede hos hjemlige FrP-ere for å applaudere partiets politikk for distriktene generelt og landbruket spesielt. Hun hevdet at dersom partiet setter fri konkurranse i landbruket ut i praksis, vil FrP bli partiet som utslettet norsk landbruksproduksjon. Dette mener hun vil være et lite hyggelig ettermæle i en tid med store globale utfordringer for produksjon av mat. Det er flere grunner til å lytte til veterinæren fra Sunnfjord.Del på sosiale medie:
Kommentarar
Legg til Søk
Skriv ein kommentar:
Namn:
Epost:
 
Tittel:

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

Siste kommentarar